Top Image
Renovering av to stk 315 mm vannledninger PEH som krysser Nitelva
19. mars 2024
Hasteboring under Nitelva reddet vannforsyning
To vannledninger under Nitelva røk, og vannforsyningen til deler av Lillestrøm sto i fare. Styrt boring var eneste mulige metode. Steg Entreprenør fikk hastejobben etter en kort anbudsrunde. De heiv seg rundt, sendte folk og flyttet borerigg og utstyr til Nittebergtangen. Hva med riktige rør? Får man tak i det på så kort varsel?

Å drive som NoDig-entreprenør er alltid spennende, aldri kjedelig. Noen jobber er planlagt i god tid, med god anledning til å planlegge ressurser, prosedyrer og systemer. Det gjelder slett ikke alle jobber, for å si det forsiktig. Når man driver som fagentreprenør blir man ganske vant til at oppdragsgivere ringer og vil ha en jobb gjort fort. Helst i går, og neste måned kunne like gjerne vært et lysår eller to unna.


Så har vi de jobbene som virkelig haster. En sånn jobb fikk Steg Engreprenør AS i fanget tidlig i oktober i fjor. Ekstremværet "Hans" og flere av hans mindre slektninger satte sitt søkkvåte fotavtrykk på det sørlige Norge gjennom høsten, som blant annet forårsaket flere brudd i vannledninger.


Les hele artikkelen i Rørbloggen her.